Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Urológia kontra sterilitás

Somogy  | Dátum: 2013.10.08  | Kategória: Nem fizettem
Egészségügyi és szociális intézmények  | Kórházak, klinikák

Férjem 2013 októberében a meddőségi ambulanciáról lett az urológiára irányítva, mert spermavizsgálatának eredménye ezt indokolta. Baktériumot mutatott ki a laborvizsgálat és alacsony morfológiai értéket. A kimutatott baktériummal kapcsolatban annyit írtak csupán a papírjára, hogy sürgős antibiotikus kezelés javasolt. A meddőségin közölték, hogy így is van, mert kezeletlenül sterilitást okoz.
Szóval, a szükséges papírokkal, leletekkel férjem felkereste a helyi kórház urológiai szakambulanciáját, ahol tekintet nélkül a leletekre és indokaira, továbbá hosszas magyarázkodását figyelmen kívül hagyva, 2014 februárjára kapott időpontot.
Ő még a váróból felhívott egy helyi urológust, aki szintén tudatta vele, hogy kezelés nélkül steril lesz, és a február már késő, azonnal el kell kezdeni kezelését, és még aznap tudja fogadni magánrendelésén.
Férjem ismét megpróbált időpontot kérni korábbra az ambulancián, rögtön a telefonálás után, de süket fülekre talált, sőt, a recepciós hölgy a kezébe nyomott egy papírt, melyen egy urológus neve és mobilszáma szerepelt, majd hozzátette, ő 24 órán belül megvizsgálja akár a kórházban (?) is, 6000 forintért. Az orvos éppen ekkor rendelt az ambulancián. A férjem látatlanban rátelefonált és az illető közölte, hogy fél órán belül (!!!) meg tudja vizsgálni az ambulancián az említett összegért! Tehát, TB-re NEM, akkor csak februárban (férjem tisztességesen dolgozik, húsz éve vonják tőle a TB-t), TB-sre nincs IDŐ, de magánban AZONNAL megnézi.
Mi elvből nem fizettünk (eddig) orvosi ellátásért, mert gerinctelenség, de most kénytelenek vagyunk - igaz, más orvosnak -, mert félünk a kezeletlenség következményeitől. Tehát félnünk KELL, mert erre lettünk KÉNYSZERÍTVE.
Hozzáteszem, nem az orvost, mint személyt ítélem el, ő csak egy gerinctelen alak, arra sem érdemes, hogy rátapossanak, hanem az intézményt, amelyik ezt megengedi, elnézi és asszisztál hozzá. Kíváncsi vagyok, mennyi a 6000-ből a kis hölgy "jutaléka"???

Bejelentés dátuma: 2013.12.08.  |  2345 megtekintés  |  0 hozzászólás

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!