Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

***** tervellenőrzés

Budapest  | Dátum: 2014.08.06  | Kategória: Nem fizettem
Közüzemi szolgáltatások igénybevétele  | Gáz

Szokástól eltérő módon a megbízóm elkérte a családi háza gázterveit, mondván azt a tájékoztatást kapta a *****TÓL, hogy azt neki kell leadnia jóváhagyásra. Szokásostól eltérő módon egyszer csak kerestek a *****TÓL, menjek be mert javítani kell a rajzokon. Ebben nem a javítás szükségessége volt a szokásostól eltérő, hanem hogy ŐK kerestek engem. Elmentem és elő is volt nálam készítve a szokásos boríték benne a szokásos tarifa. Konzultáltam a kollégával. Az észrevételeinek egy része jogos volt, így elvittem a terveket javításra. A borítékot azonban nem adtam oda, mivel többen is voltunk a helyiségben, így gondoltam nem kompromittálom az ügyintézőt, aki ígérte ha a megbeszélt javításokat elvégzem azonnal jóváhagyja a tervet. Pár nap múlva le is adtam a javított/kiegészített rajzokat. Aztán nem foglalkoztam tovább az üggyel mivel eleve a megbízóm intézte. Majd úgy egy hónap múlva benn jártam a *****NÁL egy másik ügyben, hát rákérdeztem erre is, ugye minden rendben volt. Meglepetésemre az ügyintéző közölte, hogy hiánypótlásra vár, és kérésemre egy másik tervbírálót nevezett meg mint az ügy felelőse, mint akivel korábban egyeztettem. Nosza megyek kikérni a tervet, mit ad isten pont az volt benn a konzultációs időpontban akivel eredetileg beszéltem korábban. Amikor megkaptam a hiánypótlást felment bennem a pumpa. Semmilyen konkrét szakmai, a kivitelezés vagy az üzemeltetés biztonságát veszélyeztető problémát nem neveztek meg benne. Csupán csak annyit kért az új ügyintéző, hogy rajzoljam át az egészet, mert neki nem tetszik hogy én az alaprajzon együtt ábrázoltam a belső és a külső részeket is. Amire tudomásom szerint semmilyen tiltás nincs, azonkívül még az egyetemen is így kérték tőlünk a rajzokat. Ráadásul szerintem a kivitelezőnek is könnyebb dolga van, ha együtt látja a rendszer elemeit és nem kell több rajzról összevadásznia az információkat.
Nos az eredeti ügyintéző persze nem válaszolt a kérdésemre, hogy miután vele már pontosítottuk, hogy mivel kell kiegészítenem a rajzokat, és ő egy szóval sem kért ilyet, hogy új rajzokat készítsek akkor most ez mi. Azt mondta, hogy hát tulajdonképpen ő is ezt kérte. Ez nem igaz!

Így számomra egyértelművé vált a dolog, hogy hiányzott a szokásos boríték és mivel neki nem volt már pofája/lehetősége újabb hiánypótlást kérni ezért került át másik emberhez az ügy.

Nos azonban ezek után még így sem fogok fizetni nekik, és ha elég sokáig bosszantanak még hasonló ügyekkel, akkor akkor akár feljelentést is teszek ellenük ahol lehet.

Bejelentés dátuma: 2014.08.06.  |  3199 megtekintés  |  2 hozzászólás

Hozzászólások

6 éve ( 17:32 )
Megtetted a feljelentést?

4 éve ( 16:56 )
Azért az is érdekes, hogy élből borítékkal indul az ember ügyet intézni. Ezután nem csoda ha addig krákognak míg nincs boríték. Bizonyára az újrarajzolás nem gazdaságos, de végső soron hosszútávon megérné, bár sok idő, mire kihal az ilyen hivatalnok faj.

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!