Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

taxis "borravaló"

Budapest  | Dátum: 2015.01.03  | Kategória: Nem fizettem
Üzleti szektor  | Egyéb

Hajnalig tartó munka után a munkáltató által fizetett taxi visz haza. A finanszírozás röviden: a céggel szerződött egyik nagy taxis vállalat autója hazavisz, a célnál a taxis az óra állását kis kézi terminálba beviszi, és ennek alapján kapja meg a pénzt.
Megérkezünk a célhoz, leállítja az órát, és megkérdezi: "Mennyit üthetek be?" A kérdés nem ér felkészületlenül, mert ez már a második ilyen eset. "Mennyit? Hát amennyit az óra mutat, nem?" - válaszolom.
"Mások mindig többet szoktak mondani" - érkezik a kissé sértett hangú válasz. Nem hiszem, hogy erre válaszolnom kéne, de azért megjegyzem: "Lehet, de ez nem az én pénzem" - majd sietve elhagyom az autót, éjszaka van, senki sincs se az utcán, se ébren, és én kicsi vagyok.
A saját pénzemből sem tartom általában indokoltnak plusz borravaló kifizetést egy elvégzett szolgáltatásért (hiszen ez a dolga, nem? plusz én is vállalkozásban dolgozom, az elvégzett munkákért fizetnek, borravalót még soha nem kaptam, örülök, ha a pénzemet :)), de itt ráadásul másvalakinek, a munkáltatómnak a pénzéről volt szó, különösen irritálóan sunyi módon kikövetelve a borravalót ("Mások mindig többet szoktak mondani...")
Az esetnek nem lett következménye, de a következőnél, egyelőre nem tudom, mi, de valami lesz.

Bejelentés dátuma: 2015.01.11.  |  9447 megtekintés  |  7 hozzászólás

Hozzászólások

5 éve ( 13:52 )
Az milyen munkakör, ahonnan hajnalban kell hazamenni, úgy, hogy nincs tömegközelkedés. GYanús, talán jobb, ha nem firtatom!

5 éve ( 14:38 )
Ismerős OTP call-centerében teljesen hülye beosztásban dolgozott, éjszakai járata sem volt hazafelé, fizette a cég a taxit. Ez OK?

5 éve ( 16:21 )
Tán lehet három műszak és nem BUDAPEST. Ennyi.

5 éve ( 08:30 )
"A saját pénzemből sem tartom általában indokoltnak plusz borravaló kifizetést egy elvégzett szolgáltatásért (hiszen ez a dolga, nem?" Igen, ez a dolga!! Megfizetik érte? NEM!! Mert az összes munkáltató beleszámolja, hogy a szolgáltató úgyis kap borravalót, és csak minimális alapbért fizet, ha fizet egyáltalán. Szóval, ha ezt nem tudtad, akkor így számolj ezzel, ha meg tudtad és ennek ellenére is így állsz a dologhoz, azt inkább nem minősíteném.

5 éve ( 14:04 )
MIndenki intézze a saját munkáltatójával, hogy a fizuba belekalkulálták a borravalót vagy sem. Kit érdekel? Rossz helyen dolgozol? Te bajod. Hagyod hogy hülyére vegyenek, te bajod. Nem kényszeríthetsz senkit borravaló adására. Ha szépen mosolyogsz akkor lehet hogy kapsz. Ha nem, akkor meg ennyi. Ja és a mostani taxi árak mellett adjon borravalót nektek Vitya.

5 éve ( 05:23 )
Vannak Magyaro-on olyan munkakörök,ahol szoktak borravalót adni:Taxi,Fodrász,Pincér Aki nem ad,az nem ad. Mivel nem kötelező. De aki uriembernek(úrhölgynek) tartja magát,az ezt megengedheti magának.

5 éve ( 16:08 )
Volt valami több a sima szállításnál? Utálom a taxisokat, akik minden sebességhatár alatt autózva, bevillanó sárgánál satuzva viszik gyök kettővel az utasokat, és a markukat tartják! Ha úgy vesznek fel egy munkahelyre, hogy a jatt bele van vonva a fizetésbe, akkor csak rajtam múlik, hogy mennyit szedek még össze. A lehetőség nyitott, de adni nem kötelező!

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!