Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Távolsági buszjegy

Nógrád  | Dátum: 2013.11.03  | Kategória: Nem fizettem
Közlekedés  | Helyközi közlekedés (kivéve vasút)

Az egyik Pásztóról induló menetrendszerinti helyközi autóbuszon kértem egy jegyet, mire a vezető megkérdezte, hogy szükségem van-e a jegyre. Mondtam, hogy igen, el tudom számolni (ami nem igaz), ezért nem tudta zsebre tenni a pénzt. Viszont a nyugdíjasok csúsztattak egy-egy százast, hogy a megadott helyen (megállón kívül) álljon meg nekik, így körülbelül egy 1000-es csak összejött, amíg én utaztam.

Bejelentés dátuma: 2013.11.12.  |  1832 megtekintés  |  7 hozzászólás

Hozzászólások

5 éve ( 12:07 )
Nógrád megye középső részén én is találkoztam ilyennel turistaként, 200 ft-ba került bejutni Rétságra...

5 éve ( 13:02 )
Régebben az volt a trendi, hogy előre nyomtatott cetliket tartottak a sofőrök az aprópénzes kassza alatt és azt adták oda :)

5 éve ( 17:19 )
Nem mondom, hogy ez annyira becsületes dolog, de akkor mi van, ha a sofőr zsebre vág 200 Ft-ot? Vagy a nyugdíjas ad egy százast, hogy ne kelljen gyalogolnia? Ha ez lenne a legnagyobb "korrupciós ügylet" Magyarországon, én lennék a legboldogabb!

5 éve ( 18:28 )
Ezer forint összejött? Sajnáld , bazmeg. Ez nem csúszópénz , hanem megkérik valamire, és ő megteszi. Nincs leadózva? Itt még a faszomra is adó van kivetve , természetes , hogy igazságtalan és értelmetlen még újabbakat kifizetni.

5 éve ( 07:07 )
A 18:28 hozzászóláshoz: Na, pont az ilyen hozzáállás miatt nem lez jobb a helyzet soha. Hol van a határ, amikor szerinted megengedett csalni?

5 éve ( 17:58 )
Ennyi erővel, minden szívességért, amiért pénzt adsz jutalmul, akár a gyerekednek adott zsebpénz után, vagy a nagyitól kapott születésnapi pénz után. Minden után adózzál nem? Ezek a kis ügyletek pont, hogy jelentéktelenek, azokhoz képest, ami mondjuk az építőiparban megy vagy a kórházakban.

5 éve ( 11:51 )
Az megvan, hogy aki elmutyizza a jegyárat a sofőrrel, az statisztikailag nem utazik? Aztán lehet felháborodni amikor megszüntetik a viszonylatot, mert nem utazik rajta senki és gazdaságtalan. Ismerős valahonnan a helyzet?

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!