Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Rendőr kérte, nem adtam

Budapest  | Dátum: 2014.02.03  | Kategória: Nem fizettem
Közlekedés  | Helyi közlekedés (kivéve taxi)

Pár éve történt, épp az egyik hídon mentem Pestről Budára amikor egy rendőr megállított, mert telefonáltam vezetés közben. Megnézte a forgalmit, egyből kiderült, h lejárt. Na, gondoltam jól állunk, mindjárt 2 szabálysértés, nem túl nyerő helyzet. A rendőr gyorsan ismertette is a büntetési tételeket, elég kemények voltak. Ezután kezdődött rendőrünk részéről a finom utalgatás, h szívesen venné ha nem a hivatalos módon simítanánk el az ügyet. Én viszont úgy tettem, mintha nem érteném a célozgatást (elvből nem megyek bele ilyesmibe, illetve sztem felesleges is a kockázat: ld. vesztegetés büntetési tétele vs. közlekedési szabálysértési bírság). Hosszú köröket róttunk: a rendőr csak célozgatott, én pedig nem értettem és ez így ment kb. negyedóráig. Kezdett nagyon komikussá válni a dolog, végül a rendőrünk is megelégelte és faképnél hagyott. Büntetés (és vesztegetés) nélkül megúsztam...

Bejelentés dátuma: 2014.02.03.  |  4588 megtekintés  |  4 hozzászólás

Hozzászólások

6 éve ( 11:47 )
Ennek a fele sem igaz, nagy hazugság az egész.

6 éve ( 14:27 )
Nekem hihetőnek tűnik. Román határőrökkel jártunk hasonlóan.

6 éve ( 13:35 )
1. hozzászóló: Esetleg ott voltál, mint rendőr, vagy te vagy a bejelentő? Mert ha nem, akkor mit képzelsz, hogy másokat meghazudtolsz? Esetleg ez is egyfajta önnyugtatás, hogy "minden rendben van" ezen a világon, és aki rossz hírt közöl, az hazudik? Vagy csak simán egy suttyó vagy?

6 éve ( 19:48 )
Hasonlóan jártam én is. A rendőr folyamatosan célozgatott a "simább" megoldásra, de én ki akartam fizetni hivatalosan, ami a lejárt forgalmiért ját. Mert az a felnőtt ember, aki elismeri a hibáját és korrektül vállalja a következményeket! (A felnőtt kor nem az ivarérettséggel kezdődik, látni 60 éves embert magyarázkodni-mentegetőzni...mint egy gyerek) Elkövettem és vállalom, ennyi. Nem értem, hogy miért olyan nehéz felfogni, inkább a sunyi kibújást keresni a jogos következmények (pl. a bünti megfizetése) alól. Legyél felnőtt, légy korrekt és vállald a tetted a társadalom, de legfőképpen MAGAD előtt. Végül a rendőr faképnél hagyott, elment, ezért nem kellett fizetnem. Másnap nekiálltam a forgalmit megújíttatni.

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!