Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Próbálkozik a rendőr

Budapest  | Dátum: 2004.12.01  | Kategória: Nem fizettem
Rendőrség, tűzoltóság, honvédség  | Közlekedésrendészeti intézkedések, bírságolás

Átmentem a piroson a Hungária krt-Thököly sarkán.
Pechemre rendőr pont mögöttem jött. Ilyenkor ugye ő se tehet semmit, meg kell állítania.
Jött a szokásos szöveg, én meg szépen végighallgattam. Nem vagyok egy hőbörgős típus, meg hát igaza is volt szóval minden elismertem. Enyhítő körülményként felhoztam, hogy az előttem közlekedő pótkocsis teherautótól nem láttam a lámpát, és mire észrevettem a pirosat, akkor már késő volt megállni, illetve megjegyeztem, hogy akkor már a teherautó is piroson kellett átmenjen valamint, hogy közvetlen balesetveszély nem volt.
Miután ezt jól kitárgyaltuk, jött a fenyegetés, hogy ez nagyon sokba fog kerülni, (30 ezer) és ha már volt előéleti pontom, akkor még a jogsimat is elvehetik.
Megnyugtattam, hogy nincs saját autóm, ezért pontom se nagyon, és hát a 30 tényleg sok (2004-et írunk !!!), de ha a törvény ennyit kér, hát állok elébe.
Elvonultak, 10 perc tanakodás után kijelentették, hogy 20 ezer lesz. Megörültem, hogy lám, ha a kisember nem pofázik még jól is járhat. Mondtam, hogy "jó". De mivel nem mozdultam, tanácstalanul visszaültek a kocsijukba. Megírták a hivatalos papírokat, majd miután udvariasan elköszöntünk egymástól boldogan vettem észre, hogy a csekk csak 10 ezerről szól.
Egy hónappal később kaptam egy levelet, hogy XY törvényre hivatkozva pontot ezért a kihágásért nem adhatnak.

Bejelentés dátuma: 2013.11.26.  |  3550 megtekintés  |  0 hozzászólás

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!