Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Nem égő lámpa

Budapest  | Dátum: 2012.08.16  | Kategória: Nem fizettem
Rendőrség, tűzoltóság, honvédség  | Közlekedésrendészeti intézkedések, bírságolás

Megállított a készenlétis rendőr, mondja, nem ég az autóm egyik lámpáj elöl (nem tudtam). Fontoskodó-fenyegetőző szöveg következett arról, hogy most majd jól bevonja a forgalmit. Én mondtam, hogy sajnos nincs nálam pénz helyszíni bírságra (!!), de azonnal kicserélem, mihelyt hazaérek, megígérem. (Izzókészlet ugyi nem kötelező tartozék.) Mondja, hogy de hát ebből mi az ő haszna. (!!!) Miután magamhoz térek az ilyen fokú pofátlanság hallatán, mondom, semmi, én fizetnék helyszíni bírságot (!!), csak épp nincs nálam pénz, mint mondtam, de ha gondolja, akkor a forgalmit is bevonhatja, de sok teteje nem lesz, meg ugye az mindenkinek egy csomó papírmunka, neki is. Erre elengedett.

Tanulság: mindjárt az elején le kell szögezni, hogy nincs pénz nálunk "helyszíni bírságra", aztán kiemelni, hogy a rendszám levétele a fakabátnak is papírmunka, mi viszont állunk elébe, mert a szabály az szabály. Ha udvariasan csináljuk, akkor elenged:)

Bejelentés dátuma: 2013.11.26.  |  3062 megtekintés  |  2 hozzászólás

Hozzászólások

6 éve ( 20:26 )
helyszíni bírságot sok éve nem helyszínen fizeted, hanem csekken

6 éve ( 13:38 )
De ezt nekünk nem kötelező tudnunk! Viszont így burkoltan adhatjuk tudtára a zsernyáknak, hogy nincs nálunk pénz (vagy legalábbis nem szándékozunk fizetni neki a helyszínen, történjen akármi), úgy, hogy abból semmiképpen se lehessen ránk húzni, hogy egyáltalán eszünkbe jutott volna a megvesztegetés.

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!