Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Beszerzés

Szabolcs-Szatmár-Bereg  | Dátum: 2012.05.01  | Kategória: Nem fizettem
Jogalkotás, állami és uniós támogatások, közbeszerzési és egyéb pályázatok  | Egyéb beszerzések, egyéb állami/önkormányzati szerződések

Vállalkozásom abban támogatta partnereit, hogy kedvezőbb árú szolgáltatásokat tudjanak beszerezni beszállítóiktól.

A szolgáltatások minősége gyakorlatilag független volt a beszállítótól, csak az ár és a fizetési feltételekben különböztek.

Egy nyíregyházi állami cég vezető munkatársával történt beszélgetésen azt ajánlottam, hogy a vállalkozás által kb. 50%-al magasabb áron megvásárolt szolgáltatás árát "normális" mederbe terelem úgy, hogy az általuk legkedvezőbbnek ítélt tarifa és az általam hozott kedvezőbb tarifa közötti különbözet meghatározott százalékát kell megfizetniük akkor, amikor a kedvezőbb szolgáltatási díjat már megfizették.

Így nem fordult volna elő olyan eset, amikor a vállalatnak többet kellett volna fizetnie a szolgáltatásért.

A beszerzési vezető azt mondta, hogy nem kívánnak élni a lehetőséggel. Többször felhívtam rá a figyelmét, hogy indokolatlanul drága a szolgáltatás, amire azt mondta, hogy érti, de nem kívánnak rajta változtatni. Ez éves szinten náluk kb. 100MFt többletköltséget eredményezett.

Miután én nem akartam "zsebszerződést" kötni, nem lett eredménye a tárgyalásnak.

Bejelentés dátuma: 2014.02.07.  |  2688 megtekintés  |  1 hozzászólás

Hozzászólások

6 éve ( 17:03 )
Ügyfelem 20milliót fizetett, hogy az egyébként minden szempontnak megfelelő pályázata nyerjen. Ja, nem nekem, hanem a bírálatot koordináló állami tisztségviselőnek.

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!