Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Bölcsődei hely - trükkösen

Fejér  | Dátum: 2007.05.02  | Kategória: Nem fizettem
Önkormányzati és helyi hatósági ügyek  | Egyéb helyi hatósági ügyek

A városunkban már szedercsíra állapotban kell a jelek szerint jelezni a bölcsődei helyért. Ami azért kicsit necces, lássuk be.

Amikor a kisfiúnkat szerettük volna bölcsődébe beíratni elutasító választ kaptunk mindenhonnan, lévén telt házzal üzemel mindegyik. (??? Manapság, mikor úgy kell könyörögni az állampolgárnak, izé az adófizető rétegnek, hogy szaporodjanak?) Az önkormányzati ügyintéző kilátásba helyezte, hogy mindig akad egy-két akkurátus szülő, aki kiveszi a gyerekét a bölcsiből, és majd akkor szól nekünk - lehet, hogy akár már másnap. Mit tehet az ember? A nejem menne dolgozni, mert felvesznek mást a helyére, és amint lehetséges őt elbocsátják. 10 000 Ft-ot kért az ügyintéző - előre. Ebbe, ilyen formában nem mentünk bele, de abban egyeztünk, hogy amennyiben sikerül elintéznie, akkor megkapja a pénzt.

A háziorvosnál panaszkodunk, hogy nincs felvétel a bölcsődékben, pedig gyerek is alig van. A háziorvos azonnal írt egy igazolást, hogy a gyerekünk speciális fejlesztési igényű, és ki is jelölte a bölcsődét, ahol vannak olyan szakemberek, akiknek van erre képesítésük. (Majdnem minden bölcsődében van ilyen alkalmazott.) Így mi kiválasztottuk a legközelebbit, és a háziorvos oda irányított minket.

Azonnal felvették a gyereket a kb. 70%-os kihasználtságú bölcsibe. Én pedig beballagtam az önkormányzati ügyintézőhöz, hogy az alku érvényét vesztette. A legnagyobb lelki nyugalommal közölte, hogy ezt neki köszönhetjük, így jár neki a pénz. Miután közöltem, hogy legkevésbé sem hasonlít a háziorvosra, aki segített egy frappáns ötlettel elintézni a felvételt, habzó szájjal 240 Hgmm-es vérnyomással üvöltött ki az irodájából.

Később megtudtam, hogy városunkban bölcsibe csak ismerős révén lehet bejutni - szívességi alapon -, vagy ennél a korrupt nőnél kell tejelni.
A háziorvos ügyes volt, és a talpraesettségével sikerült a kislegényt bölcsibe juttatni. Javaslom a trükköt mindenkinek, aki olyan korrupt városban él, mint mi.

Bejelentés dátuma: 2013.11.26.  |  4271 megtekintés  |  1 hozzászólás

Hozzászólások

6 éve ( 11:25 )
Melyik város?

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!