Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Új villanyóra tízér' egyszerűbb

Budapest  | Dátum: 2017.02.20  | Kategória: Nem fizettem
Közüzemi szolgáltatások igénybevétele  | Áram

Az ELMŰ meglehetősen barátságtalan alvállalkozója kiérkezett, hogy az ELMŰ nevében átvegye az új, elvileg szabványos mérőhelyet. Nézték, nézegették, majd Rendkívül Szomorúan megállapították, hogy egy apró részlet nem jó, nem felel meg a szabványnak, ami pedig már évtizedek óta előírja ezt a valamit.

A villanyszerelő megrökönyödésének adott hangot, mivel csak az elmúlt pár hétben számos ugyanilyen szekrényt adott át sikeresen, de a hatóságként fellépő átvevők hajthatatlanok voltak. A villanyszerelő telefonon segítséget kért egy a témában jártas kollégájától, akitől megtudta, hogy ilyenkor az a standard eljárás, hogy adni kell egy tízezrest az átvevőnek, aki ennek a hatására elfelejti, hogy hibát talált.

Kihallatszhatott a telefonból a beszélgetés, mert az átvevők közül az egyik azt mondta, "persze, ilyenkor azt mondják, hogy adni kell egy tizest". Itt pár másodperc várakozásteljes szünet következett, majd, mivel senki nem vett elő tízezrest, az ügyintéző így folytatta: "de ha az utóellenőrzésen meglátják [az állítólag nem szabványos mérőhelyet], az nekünk ötvenezer, úgyhogy mire mennénk a tizessel? Az a tiszta, ha rendesen meg van csinálva."

Így hát a villanyszerelő dolgozott még egy órát, hogy megszüntesse az állítólagos hiányosságot, a t. ellenőrök meg másnap visszajöttek, és most már boldogtalanul bár, de kénytelenek voltak átvenni a mérőhelyet.

Hivatalos feljegyzés a feltárt hiányosságról nem készült (ettől az átvevők Nagyvonalúan Eltekintettek, "nehogy a villanyszerelőnek baja legyen belőle", hiszen ha túl sok ilyen van, "megvonják a minősítését és ELMŰs területen soha többé nem dolgozhat"), ami erősíti bennem a gyanút, hogy csak a kenőpénzre hajtottak és az állítólagos hiányosság kamu volt.

Bejelentés dátuma: 2017.02.22.  |  4949 megtekintés  |  0 hozzászólás

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!