Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

szokásos jogsikenőpénz

Budapest  | Dátum: 2011.09.10  | Kategória: Fizettem 20 000 Ft
Központi hatósági ügyek  | Jogosítvány ügyek

Én is fizettem a jogsimért kenőpénzt.

Még 2007ben kezdtem el a jogsimat csinálni a 14. kerületben, de annyiszor buktam meg hogy elment a kedvem. Végülis hibás voltam minden bukásom alkalmával, azt gondolom 30 óra levezetés után irreális az az elvárás amit támasztanak. Az akkori oktatóm gyorsstatisztikája szerint 50% nagyjából lefizeti az embert.
Már pedig ha ezt feltűnés nélkül akarják csinálni az oktatók, akkor mindig kell tartani egy arányt hányat buktatsz meg, hányat nem. Ez tehát azt jelenti, hogy a nem fizető 50%-on belül kell elhelyezni azt az arányt akik normál esetben megbuknának. De mivel ő közöttük ez az arány kisebb lenne nyilván sokan fognak bukni, akiknek talán a papírból ki lehet erőszakolni a bukást, de nem kellene megbukniuk.

Ettől félve legközelebb, 2011-ben elhatároztam hogy magam is fizetek. Az első ilyen alkalom a rutinvizsga volt, ahol az oktató megbuktatott, mert nem gyorsultam fel 40-re, csak 35-re, illetve elment az idő azzal hogy a kézifék behúzásakor nem a "szorul" kifejezést használtam, ő ezt ki akarta belőlem húzni, de végül megmondta. így viszont nem maradt idő az összes feladat befejezésére.

hogy az oktatónál maradt-e a pénz, azt sosem tudom már meg.
A következő rutinvizsgámon, illetve forgalmi vizsgámon már átmentem, természetesen két-két tízes szintén a segítségemre volt.

Az iskola egyébként egy hónap alatt ígéri hogy megszerezhető a jogsi, és ez elvileg így is lett volna akkor ha ez a bukás nem jön közbe.

Bejelentés dátuma: 2014.02.01.  |  4360 megtekintés  |  2 hozzászólás

Hozzászólások

6 éve ( 05:24 )
Az oktato nem buktathat meg! Legyunk korrektek.

6 éve ( 14:03 )
most akkor az oktató buktatott meg? nem a vizsgabiztos?

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!