Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Szokásos forgalmi vizsga

Budapest  | Dátum: 2013.05.08  | Kategória: Fizettem 20 000 Ft
Oktatás, vizsgáztatás, kollégiumi ügyek  | Járművezetői vizsga

Egyszer már megbuktam ezen eset előtt. Mondjuk úgy, hogy a 30 órás vezetés nem elég (szerintem) a forgalmi vizsga letételéhez szükséges gyakorlat megszerzésére. Ehhez ki kéne menni gyakorolni szülővel, de akkor meg az ő jogsiját veszik el, ha betalálnak minket. Az egyik pót-alkalmon (5000 ft/másfél óra, szerintem rablás, főleg egy diáknak), az oktatóm hozta fel, hogy el lehet intézni ezt 20000 forinttal, ha olyan a biztos, akkor ő odaadja neki. Úgy döntöttem ezt az utat választom (indoklás alább).
Másnap megvolt a vizsga, ment a szokásos egymás hátsó felének az ápolása az oktató és a vizsgabiztos között, úgy adta át neki a pénzt, hogy észre se vettem. Hozzá kell tennem, hogy ezután lekezelően beszélt velem a vizsgabiztos, megragadta az alkalmakat, hogy emberileg megalázzon, az oktatóm persze ilyenkor nem állhat ki mellettem. Mintha ez a dolog nem így menne mindenkinél.
Személyes ismeretségi körömben csak olyanokat ismerek, akik vagy sokáig vezettek előtte, vagy megkenték a vizsgabiztost, és így mentek át elsőre, vagy legalább 3-szor vizsgáztak (egy plusz vizsga az 6 óra plusz vezetést követel meg, valamint a vizsgadíj újonnani befizetését, összesen 35000ft-ot).

Bejelentés dátuma: 2014.01.11.  |  5380 megtekintés  |  3 hozzászólás

Hozzászólások

7 éve ( 22:01 )
Az oktató tette el a pénzt, abban a reményben. hogy saját erődből úgy is meg lesz a viszgád.

7 éve ( 13:25 )
Ez 30 evvel ezelott is igy volt.De megerte,mert nem kivanom senkinek azt a stresszt,amit az isten tudja hanyadik potvizsga elott,alatt el at az ember.30 ora alatt meg ugy sem tanulunk meg annyira vezetni,hogy egy vizsgabiztos ne tudjon belektotni,ha akar.

7 éve ( 18:35 )
Az "5000 Ft/ másfél óra" az azért rablás, mert neked 100 percet kellett volna ezért vezetned. Miért írtad alá az órákat, ha kevesellted az időt? Azért azt is megkérdezném Tőled, hogy a korrepetáló magántanárod mennyit kér el óránként, és azért mit ad cserébe? A többi dologban együtt érzek Veled!

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!