Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

szülés

Budapest  | Dátum: 2004.01.26  | Kategória: Fizettem 5 000 Ft
Egészségügyi és szociális intézmények  | Kórházak, klinikák

Az eset régebben történt, 1996-ban, de nem hiszem, hogy azóta jobb a helyzet (családtagjaimon keresztül tapasztalatom is van bőven arról, hogy sajnos nem).
Gyermeket vártam, fogadott orvosom volt kórházban, de előre nem kellett semmit fizetni, pénzről nem esett szó. Igaz, túl sokat nem törődött velem, a kérdéseimre tőmondatokban válaszolt, de azt nem tudom, hogy ha pénzt adok előre, akkor hogyan lett volna.
A gyermekem 8 hónapra született, aztán jöttek a gondok, a kórházból haza sem vihettük, végül öthetesen meghalt.
A gyermekklinikán, ahova egy idő után át kellett szállítani, a professzornak, aki nagyon kedves és segítőkész volt, próbáltunk egy kisebb összeget adni, de azt mondta, hogy szó sem lehet róla, ne bántsuk meg vele (nem látta az összeget, tehát nem amiatt mondta).
A nőgyógyászhoz ellenőrzésre mentem a szülés után 6 héttel. Hosszabb tanakodás után 5000 Ft-ot készítettünk borítékba, azt remélve, hogy ismervén a történteket, nem fogadja el. Anyagilag nagyon rosszul álltunk, albérletben laktunk, és a temetési költségekre sem voltunk felkészülve, nagyon nehéz volt ezt a kis összeget is kiszorítanunk.
Mikor nyújtottam a borítékot, szinte kapott utána. A gyermekemmel kapcsolatban még részvétet sem nyilvánított. Akkor már csak azon izgultam, hogy bele ne nézzen előttem a borítékba, mert a kórteremben a többiektől halottam, hogy 30-50 ezer forintot szokás adni egy szülésért (figyelem, 96-ot írtunk!).
Nem nézett bele. Én pedig többet nem mertem visszamenni hozzá, más orvost kerestem.
Édesanyámat egy ortopédiai klinikén műtötték 10 éve. Abszolut professzionális ellátást kapott, pedig csak az orvosának adtunk 10000 Ft-ot, ami abszolut hálapénz volt a legvégén, és amit alig akart elfogadni. Addig pénz szóba sem jött.
Egyébként én magam a fentieken kívül soha sehol nem adtam hálapénzt-kenőpénzt, mert nem volt miből. Volt ahol nagyon rendesek voltak velem, és volt, ahol nagyon nem, és nem biztos, hogy a hála- vagy kenőpénz ezen segített volna. Nem tudom, ellenpróba nincs.

Bejelentés dátuma: 2014.08.14.  |  3700 megtekintés  |  0 hozzászólás

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!