Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Pénz plusz kapcsolat beszél - tehetségből, szorgalomból túlkínálat van, de még lehet szülni hozzá, amíg az ember, mint olyan, teljesen értéktelen túlkínálatos jószággá nem aljasul.

Budapest  | Dátum: 2008.12.19  | Kategória: Fizettem 40 000 000 Ft
Üzleti szektor  | Tanácsadás

IT szakemberek kisebb csoportjának kellett munkát biztosítani - ez volt a legkevesebb kockázattal járó "szürke" módszer. Nincs kétségem, hogy a nagyobb játékosoknak megfontolásra elérhetőek ennél sötétebb módszerek is.
Mindenki csak a saját családja és maximum a haverjai köréig lát és e csoport érdekeit minden áron, mindenki más rovására hajlandó lenne keresztülvinni.
Kevesen hisznek abban hogy ennyi életben lévő érző lénnyel bolygónkon létezik win-win megoldás - így hát eltipornak embert, állatot s bármi más értéket, ami kívül esik szűkre szabott ego-szférájukon (nem ritkán azon belül is).
__
Innen szép nyerni.
Az emberi lélek egyaránt ördögi és angyali.
A szorongás, rettegés, félelem az aljasságot hozza ki az emberi lélekből.
A szeretet és a hit a másik pólus.
Fel kell ismerni, hogy bajaink okozója nem a hasonló sorban élő embertársunk - függetlenül attól, hogy mire kondicionálták - , hanem azok, akik nem tudatlanságból, hanem megfontolt szándékkal elkövetett és aljas nyereségvágyból vezetőinknek és érdekeink (valamint adóink) jó képviselőinek, illetve gazdáinak hazudják magukat.
A gazemberség sajnos független politikai oldaltól - itt a dexter is sinister és vice versa, ha a szándék nem őszinte, amiért azt kéri embertársai egy csoportjától, hogy az érdekeiket képviselje.

Bejelentés dátuma: 2014.10.25.  |  2868 megtekintés  |  0 hozzászólás

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!