Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Motorjogsit csak úgy, ha tejelek a ***** oktatójának

Pest  | Dátum: 2009.09.01  | Kategória: Fizettem 10 000 Ft
Oktatás, vizsgáztatás, kollégiumi ügyek  | Járművezetői vizsga

Autós jogsim már '98 óta van és mindig szerettem a motorokat, hát elkezdtem a nagy A kategóriára (korlátozás nélkül) a tanfolyamot. Minden elméleti vizsgán, sőt még a rutinvizsgán is csont nélkül átmentem, komolyan vettem a dolgot, tanultam, gyakoroltam, nem gatyáztam. ***** iskola, Budapesten a ***** volt az elméleti oktatás és kint Budaörsön a gyakorlat, valamint a forgalom.

Eljött az utolsó vizsgaideje (forgalom), de ezelőtt az oktató már szólt, hogy ha át akarok menni, tervezzek 5-10eFt plusz díjjal, mert a vizsgabiztos ezt mindenkitől "elvárja". Szívtam a fogam, hogy milyen mocsok egy világ ez, ugyanis bíztam a tudásomban, nem nagyon akartam fizetni, de persze újravizsgázni sem, csak azért, mert szándékosan megszívat valaki.

Gyanús ott kezdett lenni a dolog, mikor megjelent a vizsgabiztos, aki akár a nagypapám is lehetett volna, kedves, mosolygós, idős bácsi, nem tudtam elképzelni, hogy pénzt fogadna el és meg lehetne kenni. Az oktató viszont annál inkább egy pénzéhes, mutyizós, trükközős 35-40 körüli srácnak tűnt.

Elindult a vizsga, 1-2 apró hibaponton kívül nem hibáztam, simán mentem át a vizsgán. A bácsi a vizsga végén odajött, megdicsért, gratulált, elmondta, mik voltak az apró hibák és ment a dolgára.

Mondom magamban, akkor ez szuper, nem kell pluszban tejelnem...
Erre jön az oktató, hogy menjünk félre, ne lássa senki és rendezzük az anyagiakat. Na erre már felkaptam a fejem és kérdeztem, hogy mire fel, mikor minden rendben ment a vizsgán??? Az oktató persze csak meghúzta a vállát, hogy ez csak azért volt, mert már előre le volt zsírozva minden, ezért nem buktam meg. Rohadtul nem értettem egyet, de én meg túl akartam lenni az egészen, szó szót követett, végül fizettem egy 10-est és keserű szájízzel elkushadtam.

Mai napig bennem van, hogy nem kellett volna hagynom magam, ha kiverem a balhét, talán eggyel kevesebb pénzéhes oktató lenne, aki kihúzza az emberek pénzét...

Bejelentés dátuma: 2014.09.19.  |  9326 megtekintés  |  0 hozzászólás

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!