Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Műtét utáni hálapénz

Budapest  | Dátum: 2013.06.12  | Kategória: Fizettem 44 000 Ft
Egészségügyi és szociális intézmények  | Kórházak, klinikák

Egy évek óta létező, pár éve kiújult egészségügyi problémámmal fordultam egy közeli orvos barátomhoz. Ő beajánlott egy rangos, osztályvezető főorvos kollegájához, aki műtétet javasolt.

A műtétre az állami fenntartású kórházban került sor. Sajnos a műtét nem sikerült helyi érzéstelenítésben, ezért pár hónappal később újra operálni kellett. A megismételt - már altatásban végzett - műtét után aztán nem megfelelően gyógyult az érintett testrész, ezért revíziós műtét mellett döntöttünk. A harmadik műtét után, több hónapos utógyógykezelés után végre tünetmentes vagyok.

A főorvoson látszott, hogy rettentően leterhelt, és mindig rengetegen vártak rá, néha hosszú órákat is. Ennek ellenére mindig rendelkezésre állt, és a műtétek utáni gyógykezeléseket kitartóan, türelemmel és lelkiismeretesen végezte.

Még az első műtét után kérdeztem, hogy "Mivel tartozom?". De ő legyintett.

A harmadik műtét után aztán úgy gondoltam, hogy a legalább 30 vizsgálat és utókezelés után tartozom neki annyival, hogy mindezt valahogyan megháláljam. Ő erre sohasem utalt vagy célozgatott; egyszerűen úgy éreztem, hogy ennyi munka után örömmel hálálnám meg mindezt neki, ha már megtehetem.

A közös ismerős illetve a hosszú kezelés alatt kialakult baráti ismeretség miatt készpénzt nem akartam adni; a barátomon keresztül pedig hiába próbáltam informálódni, hogy van-e valami hobbija vagy szeret-e valamit, amit támogatni lehetne, de igazából nem tudott érdemben segíteni (alkoholt pl. nem iszik).

Viszont ahogy megismertem a főorvost, feltűnt hogy szakmailag ő mennyire elhivatott. Így aztán egy olyan készpénz helyettesítő megoldást választottam, amellyel a szakmai érdeklődésének megfelelő külföldi szakirodalmat tud vásárolni: adtam neki egy 200 USD értékű Amazon utalványt.

Egyszer előfordult már velem, hogy Amazon kupont kaptam ajándékba, és emlékszem arra az örömre, amit akkor éreztem, amikor az évek óta nyálcsorgatva nézegetett, wishlisten lévő, főként szakmai könyvekből végre megrendelhetek párat. Remélem ő is hasonlót érzett, és hogy valami szuper, legaktuálisabb és legjobb szakorvosi könyvvel gyarapodott a könyvtára.

Bejelentés dátuma: 2013.11.11.  |  1921 megtekintés  |  0 hozzászólás

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!