Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Korrupt rendőrök (*****)

Budapest  | Dátum: 2013.08.09  | Kategória: Fizettem 10 000 Ft
Rendőrség, tűzoltóság, honvédség  | Közlekedésrendészeti intézkedések, bírságolás

2013 nyarán egy kisebb közlekedési szabálysértést követtem el figyelmetlenségből kifolyólag. A Bp. 13. ker. Dráva utcából szabálytalanul kanyarodtam be nagy ívben balra a Visegrádi utcába. Ez késő este történt, a sötétben elnézhettem a dolgot.
Ahogy bekanyarodtam és kb. 100 méter után elértem az első keresztutcáig (Pulszky u), már "le is villogott" egy lesben álló rendőrautó. A rendőrök láthatóan nagyon rutinosan kezdték a dolgot. Én utálom a korrupciót bármilyen szinten, így egyáltalán nem kezdeményeztem a lefizetést. A rendőrök azonban láthatóan nem akarták kiállítani a csekket, csak hímeztek-hámoztak. Kérdezték, hol dolgozom, amihez nem értem is mi közük egy közlekedési kihágás során. Miután mondtam, hogy tanársegéd vagyok, és látva a 200 ezres Suzukimat, túl sok jót nem várhattak anyagilag... Ez láthatóan elbizonytalanította őket, de végül csak rákezdték: "Tudja, hogy ezért 30-60 000 Ft büntetést is kaphat." Végül maguk mondták ki: "Máshogy is elintézhetnénk a dolgot". Kicsit megsajnálva azt mondták, adjak amennyit gondolok, de kézfogás közben, és ne nézzek le!.. (Mint a filmekben.) Végül feleségem, egy barátunk (aki velünk utazott) és én összedobtunk 8000 Ft-ot.
Mint mondtam, utálom a mutyit, de választanom kellett a megalkuvás vagy a hó végi pénzhiány között. Máig restellem a dolgot. Egyedül az egyértelmű és pofátlan pénzszedés háborított fel. Egyszerűen látszott, hogy ez egy rendszeres "kopasztó hely". Később még párszor elnéztem arra esténként, és többször is láttam lesben álló rendőrautót.. Gondolom azóta is szépen üzemel a keresetkiegészítés..

Bejelentés dátuma: 2014.01.02.  |  28849 megtekintés  |  12 hozzászólás

Hozzászólások

7 éve ( 17:38 )
Ha normális keresetük lenne,nem kellene a kiegészítés! Egy német rendőrt az életben nem veszel meg,illetve nem is tereli a témát a lefizetés irányába,hanem szépen tolja a német gazdaságot előre és megírja a 100-200-300-600-1000€-os csekket! És ez így van jól. (mellesleg utálom a rendőröket)

5 éve ( 08:46 )
Eddig én is ezt hittem a Német rendőrökről, csak miután tegnap 270 euró büntetést akartak kiváltani a nálam lévő lap top, navigáció és egy makita fúró készlettel, azóta ez a hittem meg ingott!

7 éve ( 00:34 )
Bele mesz a korrupcioba, de befujod aki 50 rongy kedvezmenyt adott. Szep

7 éve ( 14:05 )
ez egy időben bejáratott pénzgyűjtő helye volt a rendőröknek. hozzá szeretném fűzni, hogy: - a balra kanyarodást tiltó táblát megfelelő távolságból egy kis fa lombja takarja, közelebbről pedig már a belső sávba kell sorolni és a szembejövőket figyelni és persze balra kanyarodni szóval ott már nem néz az ember jobbra hogy az időközben a fa mögül előtűnő táblát észrevegye. - a balra kanyarodás tiltása ezen a helyen logikátlan, mert mindkét oldalról becsatlakozó út van ahol a keresztben áthaladás sem tiltott - amíg ott laktam többször belecsúsztam ebbe a hibába, amíg egyszer a rendőrök le nem kapcsoltak. egyértelmű, hogy ezért mennek oda. beállnak a visegrádi utcába, nem megelőzés jelleggel, hanem a büntetésre hajtva. arról nem is beszélve hogy azt a lombot is megvághatnák, vagy a táblát előrébb helyezhetnék és a helyzet meg van oldva. de akkor nem lehetne büntetni, ez pedig itt látszólag senkinek nem az érdeke. ez nagyon, nagyon, nagyon szomorú. - a velem szemben eljáró rendőrök nagyon szabályszerűek voltak, és az adott körülmények között korrektek. kenőpénzről szó sem esett, sokkal inkább úgy láttam azt szeretnék igazolni a kapitányságon, hogy ma is tettek valamit a közrendért. visszavitettem magam velük a helyszínre, megnéztük hogy közelről valóban látszik a tábla, megbeszéltük hogy azért ez egy sportszerűtlen szituáció, egyetértettünk és ezért a legalacsonyabb helyszíni bírságot szabták ki amit rögtön át is utaltam otthon és ezzel az ügynek vége volt. gyanítom ha rendesen fizetnék őket legtöbbjük nem folyamodna ilyesmihez. - a velem szemben intézkedő rendőrök a tábla helyzetét boncolgató beszélgetésünk közben bevallották, hogy egy építkezésről kint maradt tábláról van szó. :) ennyit erről.

7 éve ( 03:00 )
Jól gondolja a tanársegéd úr! Ezért mennek eleve egy csomóan rendőrnek: hogy lefizessék őket. Teljesen lényegtelen, hogy papíron mennyit keresnek: ugyanaz megvan 1-2 napi bírságolásból tisztán. Ezért küldik ki a rendőröket az ilyen helyekre (bűnüldözés helyett!!!!), ezért nincs rendőr arra, amire kell; műszak után pedig osztják a felettesekkel a beszedett sápot! Ezért nem is szeretik a nyomozók (ott nem nagyon van kenőpénz) a járőröket. Megoldás: (Először is természetesen törekedni kell a szabályok betartására, de ezt csak leírni könnyű.) Bekapcsolt diktafonnal kell az autóban ülve bevárni az igazoltatást. Nekem a telefonomon ez egy gombnyomás, gondolom mindenki meg tudja ezt oldani. Látszólag együtt kell működni, mindent jó hangosan visszakérdezni, ismételtetni, értetlenkedni, hogy újra mondják. Vagy: Nagyképűen játszani kell a jogban jártast (én még gúnyolódni is szoktam, hogy "tessék csak nyugodtan feljelenteni, úgysem lesz belőle semmi")! Nem kell megijedni a feljelentéstől: azt meg kell támadni, így bíróságra kerül majd az ügy. Oda be kell őket idéztetni: bíróságon már úgysem fognak emlékezni semmire másfél év múlva! Az igazoltatás után lehet visszaigazoltatni: rendőr neve, beosztása, munkahelye, főnöke neve, jelvényszáma. Ezeket mind köteles közölni. Legutóbb azt mondta nekem a rendőr, hogy akkor vegyek elő papírt, tollat, hogy felírjam - mire mondtam, hogy nem kell: megy a diktafon! És előhúztam a zsebemből! Volt nagy meglepetés. Ilyenkor hagyni szokták az egészet: mert látják, hogy profival van dolguk....

7 éve ( 17:52 )
Te nagyon kis ügyes vagy, majd ha egyszer szükséged rendőri segítségre, akkor is először kapcsold be a diktafonodat, és aztán hívj segítséget. Talán lesz időd tárcsázni, vagy nem...

7 éve ( 17:27 )
Diktafon és kamera:), érted a szakmád, nagyon profi lehetsz.De ha nagyképű vagy és kötekedsz nem nem hiszem, hogy sokra mész vele a bíróságon.A bírók is imádják a ,, fajtád".

7 éve ( 12:57 )
Idő biztosan lesz! A rendőr se a veszély kellős közepébe akar belecsöppenni. Az élet árnyaltabb az akciófilmeknél.

7 éve ( 19:21 )
Micsoda páratlan logika: "biztos ezért mennek eleve egy csomóan rendőrnek"... . Egyetértek az előttem kommentelővel.

6 éve ( 22:47 )
Jó sok birka van itt úgy látom,azt nem írja le senki hogy tisztában lenne azzal ha valaki lefizet valakit az szintén büntetendő 0-3 évig terjedő.

4 éve ( 22:22 )
hmmmmmmmm

4 éve ( 16:46 )
Szánalmasak vagytok!

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!