Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Korrumpáltam is, meg nem is - Mátyás király, meg az okos lány

Budapest  | Dátum: 2013.03.01  | Kategória: Fizettem 20 000 Ft
Oktatás, vizsgáztatás, kollégiumi ügyek  | Járművezetői vizsga

A lányom 17 évesen beiratkozott egy "olcsó" autósiskolába. Az oktatás nagyon széthúzódva és nyögvenyelősen ment, majd a vezetés vizsgán meg is bukott, oktatója szerint kenni kellett volna.

Ekkor elhoztuk őt onnan egy olyan iskolába, ahol a páromnak ismerőse volt az egyik oktató. Lényegében újrakezdtük a dolgot (így már nem is olyan olcsó ugye), folyamatosan érdeklődtünk az előrehaladása iránt. Az oktatója mondta, hogy ügyes, tud vezetni, mehet vizsgára. A vizsgán megint megbukott. Vett néhány órát, újabb vizsga, megint megbukott.

Ekkor már nagyon nem volt olcsó, sőt, drága volt, tehát már nem lehetett kiszállni. Ismét venni akart néhány órát, de az oktatója azt mondta, hogy fölösleges, mert tud vezetni, de amíg meg nem keni a vizsgabiztost, addig nem lesz jogosítvány.

Ez azért verte ki a biztosítékot, mert a gyerekem élete függ attól, hogy biztonságosan vezessen, továbbá jogi egyetemre készült, ha ez valami korrupció-buktatós csőbehúzás akar lenni, akkor egy életre elvágta a karrierét....

Mondtam neki, hogy erről szó sem lehet.
Már azt fontolgattam, hogy a rendőrség segítségét kérem, de nincs ott ismerősünk, így az utcáról pedig nem mertem bemenni, mert az is egy korrupt banda.

Végül az oktató megoldotta a helyzetet: bejelentette a lányomat vizsgára, megkente a vizsgabiztost, a vizsga "sikerült" (???!!!???), én pedig odaadtam a 20 ezer Ft-ot a gyereknek, hogy vigye el az oktatónak. Hiszen "tartoztunk" vele, meg folyamatosan érdeklődtünk..., meg a fene sem tudja, hogy ilyenkor mit kell csinálni...

A másik gyerekem vidéken, egy kisváros ismerős tulajdonában lévő iskolában fog jogosítványt szerezni.

Szégyellje magát mindenki, aki ilyet tesz egy gyerekkel.

Míg élek, nem felejtem el, hogy a vidám, mosolygós, sportos kislányom, aki mindig büszkén kihúzza magát és feltartott fejjel jár (mert így magasabbnak látszik) keserű arccal, leeresztett, görnyedt vállakkal vitte a pénzt és azóta is ott motoszkál benne a bizonytalanság, hogy ő, aki jól tanul, eredményesen sportol, csak bukássorozat után, kenéssel tudott jogosítványt szerezni.

Bejelentés dátuma: 2013.11.21.  |  3124 megtekintés  |  9 hozzászólás

Hozzászólások

5 éve ( 18:45 )
welcome to hungary

5 éve ( 09:01 )
Nem hinném, hogy létezne tanuló, akit így-vagy úgy ne lehetne elbuktatni vezetésből... Van akinél minden hibát észrevesznek, van akinél nem feltétlenül... Gondolom az oktató nagyon jól tudta ezt...

5 éve ( 22:32 )
Sajnos ez nem uj dolog, mert,,pènz beszèl ès a kutya ugat". Szomorù.

5 éve ( 09:15 )
Nem hiába van ennyi súlyos és halálos baleset. Az ilyenek átrugdalt balfaszok miatt van, csak egyszerűbb a gyorshajtókra fogni mindent, meg trafizással pénz gyűjteni. Szerintem a nők 90%-a így ment át, azt elnézve ahogy vezetnek. A csúnyábbak megkenték, a szebbek meg kézi(száj)munkáznak. Nekem elsőre sikerült a vizsgám, mindenféle trükk nélkül, igaz engem apám már 10 évesen megtanított vezetni. 14-17 évesen már egyedül mászkáltam az autóval, és csak egyszer kaptak el a rendőrök, mikor már majdnem megvolt a jogsim. A vezetési gyakorlat meg abból állt, hogy az okatató (nő!) bemondta az úticélt, aztán aludt az anyósülésen, és csak akkor riadt fel néha, mikor a kuplungpedál odacsípte a lábát.

5 éve ( 09:01 )
csatlakozom az előttem szólóhoz

5 éve ( 15:59 )
Anyukádnak van jogsija?

3 éve ( 21:33 )
Te oktatsz ki másokat, aki kamaszként jogsi nélkül száguldozott? Valóban, van mire büszkének lenned!

5 éve ( 09:27 )
Így lesznek aztán az szép, erős, egészséges, bizalommal teli fiatalokból, megtört, depressziós, sőt öngyilkos emberek...

5 éve ( 10:12 )
Kenőpénz nélkül csináltam meg elsőre a forgalmi vizsgát (már 10 éves koromban megtanultam vezetni). De nem hiába engedtek át. A vizsgabiztos tudta, hogy kinek a gyereke vagyok és így nem volt pofája pénzt kérni. Mellesleg hibátlanul mentem.

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!