Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Korrekt szülés

Budapest  | Dátum: 2010.12.20  | Kategória: Fizettem 70 000 Ft
Egészségügyi és szociális intézmények  | Szülés, szülészeti ellátás

A terhesgondozás legelején, az első alkalommal közölte a szülészorvos, hogy mivel karácsonyra van kiírva a szülés, ő nem vállalja, szívesen ajánl más kollégát, járjunk máshoz gondozásra, vagy maradunk nála, de akkor ügyeletes orvosnál születik majd a gyerek. Ez utóbbi esetre javasolta, hogy válasszunk szülésznőt, mert az fontosabb, mint az orvos személye.
Így is lett, végig a magánrendelésre jártunk, korrekt viszonyban, alkalmanként 10 ezer forintért, de ezt nem nevezem hálapénznek, mert erről számlát kaptunk, és korrekt ellátást cserébe.
A szülés előtt a szülésznő "magánrendelésén" (afféle hatszemközti tanácsadás - nem a kórházban) is voltunk két alkalommal, ott 8000 volt a tarifa, szintén számlával, stb.
A szülésznőtől kérdeztük, mennyi a tarifája a szülésre, de azt mondta, hogy azt a munkahelyén, részben munkaidőben csinálja, így nem mond(hat) összeget, adjunk, amennyit gondolunk, megelégedésünk függvényében.
Végül a terhesgondozás során a kórházban végzett segítségéért, a 6-7 órás szülésért, stb 45000 forintot és 3 ezer forint értékű ajándákot kapott.
A fogadott csecsemős nővér, aki lehetővé tette, hogy az apa is bent legyen minden nap a fürdetésnél, külön szobában (ez a kórházban afféla hallgatólagos megállapodás) 25000 forintot kapott + 2000 forintért ajándékot. Ő sem mondott előre ősszeget.
Úgy érzem, korrket ellátást kaptunk ezért, és a plusz szolgáltatások, odafigyelés, stb. megérte. Talán a magánrendeléses terhesgondozást fontoljuk meg legközelebb, visszagondolva annak nem volt plusz jelentősége.
Az ügyeletes orvos, aki egyébnként kedves, figyelmes, korrekt és szimpatikus volt, utólag, napokkal később kapott egy üveg bort.

Bejelentés dátuma: 2014.01.24.  |  2432 megtekintés  |  0 hozzászólás

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!