Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Kenőpénzes jogsi

Budapest  | Dátum: 2014.04.21  | Kategória: Fizettem 20 000 Ft
Oktatás, vizsgáztatás, kollégiumi ügyek  | Járművezetői vizsga

Oktatóm szólt, hogy 30000 ft-ért elsőnek átmehetek, én ezt sokalltam és mondtam, hogy nem fogok fizetni. Még 2 alkalmam volt a kötelező vezetésből az a 2 óra alatt lealkudta magát 20e ftra és mondta, hogy ha nem hozom akkor bárhogy vezetek biztos bukás. A vizsgára vittem a pénzt. Ahhoz képest, hogy egyből a legelején majdnem elcsapott minket egy kamion, a papíron 45 perces vizsgának 10 perc után vége lett. Sikeresen átmentem!

Bejelentés dátuma: 2014.11.29.  |  13892 megtekintés  |  13 hozzászólás

Hozzászólások

6 éve ( 15:14 )
Korrupció volt, van, lesz. Én kétszer 5 ezret fizettem, 5-öt az oktatónak, és beigértem 5-öt az oktatón keresztül a vizsgáztatónak, ha sikerül, és lám 5 perc alatt sikerült. Igaz, ez már 20 éve volt, azóta emelkedtek az árak.

6 éve ( 18:58 )
nekem is 20 ezerbe volt és csak annyit értem el vele, hogy elnézőbb volt a bácsi :D Szépen le kellett vezetnem a kis útvonalam, parkoltam, stb :)

6 éve ( 20:16 )
Nekem 20 volt, de legalább parasztkodott a vizsgáztató a végén, hogy ugye tudom, ez csak a Mikulásnak volt köszönhető. Értem én, hogy ezzel "megvettnek" érezte magát (bár akkor miért kell adni?) de ha már levezettem a 45 percet tisztesen és elfogadja a pénzt, akkor legalább csináljon úgy, mintha tényleg teljesen szabályos lett volna.

5 éve ( 14:24 )
Szia hol lehet ilyen vizsgàt csinàlni?

6 éve ( 21:05 )
Bizony lesz korrupció amíg lesz aki korrumpál, ha senki nem akarna jogtalan előnyökhöz jutni , nem is mernének kenőpénzt kérni. Fejlett európai államokban ez fel sem merül, és mi még a béka segge alatt sem vagyunk. 50 év fölött szereztem meg a jogsim, nem fizettem semmit, elsőre meghúztak teljesen jogosan de másodikra sikerült. Mondjuk ha a második sárgánál megálltam volna elsőre is sikerül. :) Aki a forgalomban tanul meg vezetni veszélyt jelent a többi emberre nézve, ráadásul fogalma sincs a szabályokról. Szerintem.

6 éve ( 21:13 )
Jó autós suliba jártam, tök jó oktatóm volt, elmélet, tanpálya, minden elsőre és bár nem voltam egy született Niki Lauda, de nem voltam a béna térfélen. Nekem, legalábbis a suliból, senki nem pedzegette, hogy "a jó motornak is kell kenés, mer úgy gyorsabb", de másoknak a tanpályán, más iskolákból igen. Első kézből tudom, meg konkrétan hallottam is! Én megmondtam, hogy nem fogok fizetni! Harmadszorra mentem át! Mindegyik után a mittomén mennyi kötelező plussz órával...ki lehet számolni, hogy ez így nekem mennyibe fájt! Az elsőnél az a bizonyos mondat szó szerint így hangzott: "Na! Akkor húzódjunk félre! Ennyi volt mára! Legközelebb, majd ha megint arra jár, nézze meg, OTT, AHOL TOTÁL NEM LÁTSZANAK AZ ÚTBURKOLATI JELEK, mer lekoptak, AHOL MAGA MOST SÁVOT VÁLTOTT, AZ OTT VALÓJÁBAN egy ZÁRÓVONAL!" A másodiknál egy olyan -emlékeim szerint 82 éves- bácsi volt vizsgabiztosom, akinek már SAJÁT JOGOSÍTVÁNYA NEM VOLT, MERT MÁR ORVOSILAG NEM VOLT ALKALMAS! Egy vasúti átkelőben húzott meg, ahol ugye LÁTVÁNYOSAN körül is kell nézni ráhajtáskor! Csak hát egy olyanban, amiben olyan meredek szögben kereszteződik az út a sínnel, hogy mikor ráhajt az ember, akkor bal felé, ami ott majdnem előre van, már lényegében előre nézve belátsz, hátra meg kb. 170 fokban hátra kéne fordulni, TÖRZSBŐL! De tök fölösleges, mert a visszapillantóból és az oldalsóból is látod, mert ugye konkrétan MÖGÜLED jönne a vonat, ha jönne...akkor meg már, amikor benne vagy... "- Húzzódjon félre! Mit felejtett el? - Tudtommal semmit! - Min jöttünk mi az előbb át? - Vasúti átjárón. - Meggyőződött-e arról, hogy nem jön-e a fénysorompó SZABAD jelzése ellenére szerelvény? - Jelentem meg! - Én ezt nem láttam!" Bevallom, valóban nem tekertem LÁTVÁNYOSAN hátra fejemet, inkább az előttem haladóra figyeltem, meghúzott...mindegy, vizsga, juszt sem fizetek, de azért már kiba...eléggé dühös voltam! Az öreg is érezte, hogy rezeg a léc, az úton vissza és utána a szemembe nem mert nézni, úgy sunnyogott el, mint menyétszar a magas fűben! Kiszálláskor azért azt félhangosan megjegyeztem, az oktatómnak, hogy, hát apám, ha harmadszor is ilyen faxságon húznak meg, lehet, hogy akkor már minden mindegy alapon be fogok baxni egyet-kettőt annak a mocsoknak... Harmadszorra már úgy vezettem, mint az álom, minden egyes mozdulatomra figyeltem, én lettem az út, a forgalom és a kocsi, eggyé váltam az univerzummal és a pöcsöm körül keringett a Merkúr, egy hibát sem lehetett találni...nem tudott találni...meg a Gábor halkan elmesélte az akkori biztosnak, hogy hogy húztak már meg eddig kétszer és kb. milyen hangulatba vagyok! Hiba nélkül átmentem! Így már több, mint 10 éve van jogsim, most már több ezer km van a lábamba, és bár nem hivatásszerűen vezetek, itthon is, több helyen külföldön is, de azt kell, hogy mondjam, jó pár embert biciklivel nem engednék az útra, nemhogy személygépjárművel, és ha megszavaztatnák, az elsők között írnám alá, hogy az autóvezetéshez minimum emelt szintű PSZICHOLÓGIAI ALKALMASSÁGI kelljen!

6 éve ( 21:18 )
Huh nekem is ilyen oktató kellene. Vagyis vizsgabiztos...

6 éve ( 22:07 )
Van aki ezt elhiszi ? Te meg ha olyan béna f@.z vagy, hogy kihajtasz egy kamion elé, meg is érdemled !

6 éve ( 05:41 )
Pest megyében erre bármelyik vizsgáztató kapható.

5 éve ( 20:17 )
Engem erdekelne egy a sok kozul .Nekem megvan az A1es A2erdekelne de kint elek es nincs idom jogsira vizsgara.Jelenleg iy mkcival jarok de vettem egy nagyobbat es ehhez mar kell .az A2.

6 éve ( 17:24 )
Én nem fizettem, bár vákérdeztem kellene-e, az oktató lebeszélt róla, de ha fizettem volna, lehet nem ötödszörre megyek át. Tegnapi mese

6 éve ( 11:17 )
"Ahhoz képest, hogy egyből a legelején majdnem elcsapott minket egy kamion". Mikor fogsz megtanulni vezetni? Valaki majd az életével fizet miattad!!! Köszönjük a kellő felkészítést, és felkészülést.

5 éve ( 20:21 )
Nekem egy A2es jkgsi kellene az A1megvan .Kint elek nincs idom vizsgara jarni stb.Ha tud valaki ebben segiteni halas lennek .merleg1@windowslive.com

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!