Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

jogosítvány

Budapest  | Dátum: 2012.10.15  | Kategória: Fizettem 20 000 Ft
Oktatás, vizsgáztatás, kollégiumi ügyek  | Járművezetői vizsga

Jogosítványt szerettem volna. Az volt az elvem, hogy csak akkor megyek vizsgázni, amikor úgy tudok vezetni, hogy esélyem is van átmenni a vizsgán. Ezt az oktatómmal is megbeszéltem. Így sokkal több órát vettem a kötelező minimumnál, sőt próbavizsgát is kértem, ami jól sikerült.
Vizsga előtt az oktatóm mégis jelezte, hogy ha biztosra akarok menni, akkor nem ártana kicsit megtámogatni az ügyet (az összeget is ő mondta), mert még mindig kevesebbe kerül, mint egy újabb vizsga.
Hát nem volt kedvem kockáztatni, mert kellett a jogsi, és már tényleg százezreket költöttem rá. Főleg, hogy a barátnőmet 3-szor rugták ki, és ebből kétszer úgy, hogy az oktatója szerint simán át is engedhették volna. (A rend kedvéért hozzáteszem, hogy ő megkérdezte az oktatóját, hogy mit gondol, kenőpénzzel lehetne-e segíteni az ügyet, de az ő oktatója azt mondta, hogy ilyesmiben nem vesz részt).
Mindent az oktatóm intézett, átmentem. Azt, hogy biztosan továbbadta a pénzt, vagy legalább egy részét, abból tudom, hogy nagyon könnyű volt a vizsgám, a nehezebb feladatokat végre sem kellett hajtanom. Csak hitetlenkedtem, amikor mondták, hogy készen vagyunk, mehetünk vissza a telephelyre. Annyit kérdezett a vizsgabiztos, hogy van-e valakivel a későbbiekben gyakorolnom. Volt. Két éve vezetek balesetmentesen.
Nem vagyok rá büszke, szégyellem, de nem mertem másképp tenni. Több pénzt már nem tudtam további órák megvásárlására fordítani.

Bejelentés dátuma: 2014.08.14.  |  6482 megtekintés  |  1 hozzászólás

Hozzászólások

6 éve ( 15:45 )
Ha akarnak, bármiért megbuktatnak...

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!