Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Forgalmi vizsga

Budapest  | Dátum: 2016.12.15  | Kategória: Fizettem 30 000 Ft
Oktatás, vizsgáztatás, kollégiumi ügyek  | Járművezetői vizsga

Elérkezett nálam is a vizsga napja. Többen mondták barátok hogy bizony több lesz a vizsga díja mint amennyit gondolok, ugyanis Budapesten már csak így megy. Egyik barátommal a vizsga előtt pár nappal beszéltem, ő mondta hogy a tarifa motornál 15-20 ezer, autónál 25-30 ezer. Nem akartam elhinni, de gondoltam inkább megkérdezem majd az oktatómat utolsó órán mi is a szokás mostanában Budapesten. Teljesen váratlanul ért amikor szemrebbenés nélkül azt válaszolta 30 ezer, és akkor a vizsgabiztos "elnézőbb" lesz.
Ha utána számolok kicsit, és racionálisan nézem sajnos ez a "módja" ha az ember nem akar már több időt és pénzt áldozni a jogosítványra.
Vezetni nem 30-40-50 óra alatt fog megtanulni az ember ezt mindenki tudja.
Ha Budapestet nézzük nagyjából az első vizsgázók 60 százaléka megbukik a forgalmi vizsgán, ami persze nem csak a bénázások miatt van, hanem sajnos ez bizony biznisz.
Rövidre zárva, ha jól vezetsz és nem fizetsz rosszul jársz:
a pótvizsga 11 ezer, plusz még a vizsgán az oktató óradíját is ki kell fizetned szóval ez így már kb. 15 ezer. Ezen felül még venned kell úgyis pár órát szóval már 25 körül vagy, és még ekkor is simán benne van hogy a következő alkalommal is megbuksz, mert ugye senki sem naív annyira hogy azt gondolja csak azt buktatják meg aki béna. Hibát találni mindenben lehet a vezetésnél, ugyanis ez egy eléggé szubjektív dolog. Szomorú, de ez van. Az jár jobban anyagilag és idővel, aki az első vizsgán fizet.

Bejelentés dátuma: 2016.12.15.  |  10734 megtekintés  |  0 hozzászólás

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!