Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Festés extrákkal

Pest  | Dátum: 2013.11.26  | Kategória: Fizettem 100 000 Ft
Jogalkotás, állami és uniós támogatások, közbeszerzési és egyéb pályázatok  | Állami és önkormányzati fejlesztések, beruházások

Igazából nem én fizettem, hanem a következő történt még 2004-ben:
Egy települési önkormányzat (Pest megyei kisváros, direkt egy másik Pest megyei várost adtam be, mert nem akarom, hogy az illető beazonosítható legyen) meghívásos pályázaton 3 céget hívott fel ajánlatételre a helyi tornacsarnok külső homlokzatának festésére. Egyik az én akkori cégem volt, meg is lepődtem, mert ezekbe a meghívásos pályázatokba általában egy zárt kört hívnak meg, sejthetjük miért.
Én rendesen megadtam az árajánlatot, amikor hívott az alpolgármester, hogy egyeztetni kellene, menjek be hozzá. Nem volt ebben még semmi szokatlan, de ott közölte, hogy akkor kapom meg a munkát, ha bizonyos mennyiségű festékanyaggal többet számlázok le, és a felét őhozzá viszem, a másik felének ára, meg az enyém, ahogy mondta "ügyleti kamatként". Azt is mondta, hogy ha nem felel ez meg, nincsen munka, és jobb ha erről nem beszélek senkinek, mert őneki az APEH-nál, meg a rendőrségnél is sok barátja van, meg egy rokona a Pénzügyminisztériumban valami fejes.
Az egész mutyi értéke 20-ada volt a beruházási összegnek, és a cégemnek szükséges volt a pénzre, éppen előtte vágtak meg egy vaskos munkavédelmi bírsággal mondvacsinált indokokkal (a munkások fényvisszaverő mellénye szennyezett volt, emiatt láthatóságuk nem volt teljes), így úgy döntöttem belemegyek.
A munkát mi kaptuk megcsináltuk rendesen, a festéket is odaadtuk az alpolgármesternek.
Egy kb. 100.000 ft-tal gazdagodott így az alpolgármester és nekem is ennyivel többet fizettek.

Bejelentés dátuma: 2013.11.26.  |  3215 megtekintés  |  0 hozzászólás

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!