Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Felvételi beszélgetés

Budapest  | Dátum: 2014.03.06  | Kategória: Fizettem 1 Ft
Oktatás, vizsgáztatás, kollégiumi ügyek  | Általános és középiskolák, szakiskolák

A pénzt (vagy más "ajándékot") nem én fizettem, az esetet kívülállóként szemléltem. Nyolcadikos gyerekek felvételiztek - ketten egy osztályból ugyanabba az elitgimnáziumba. Az egyikük az írásbelije alapján még a szóbelire sem lett volna behívható (az osztályfőnök csóválta is a fejét, hogy felveszik-e ilyen eredménnyel egyáltalán valahová), a másikuk körülbelül negyven ponttal (de minimum harminccal) többet írt. Az első számú "versenyző" szülei felkeresték az iskola igazgatóját. Nem tudni, mi történt a négyszemközti felvételi beszélgetésen, tény, hogy a rosszabbul teljesítő gyereket felvették, a másikat pedig - noha klasszisokkal jobban teljesített - nem.

Bejelentés dátuma: 2014.03.06.  |  6678 megtekintés  |  6 hozzászólás

Hozzászólások

6 éve ( 10:30 )
Teljesen ugyanezzel az esettel szembesültem 20 éve, a középiskolai felvételimnél Egerben. Engem nem vettek fel, a másikat, akit a szóbelire be sem hívtak(!) igen. Életem első pofonja arról, hogyan működnek a dolgok. A mai napig élénken bennem él.

6 éve ( 16:55 )
És ezen csodálkoztok????????????? Ha hülye vagy de van pénzed tanulhatsz és lesz belőled Atya Úristen! Ha okos vagy de csóró, akkor mehetsz sz@rt lapátolni mert sz@rt se érsz, hiába te sz@rtad a spanyol viaszt...... -ez van és akinek nem tetszik annak el lehet innen menni.

6 éve ( 08:13 )
Hasonló eset pár éve, de szerintem most is működik: Nagyon jó nevü közgáz középsuli Bp.-en Közel kitűnő tanuló diák , csóró szülők. Felvételt nyert, ha az iskola alapítványába be tud fizetni 150 ezer Ft-ot. És akkor jött az "uzsorás" pénzközvetítő.

6 éve ( 11:01 )
Ugyanez történt velünk, igaz ennek már jópár éve, a szintén budai gimnáziumba elkisértem a gyerekemet a szóbeli felvételire , (8.os volt) mert az irásbeli sikerült és behivták.A folyósón két ajtó mögött folyt a szóbeli felvételi.Ott álltam a gyerek mellett és figyeltem az 1.ajtón kijöttek a gyerekek és boldogan ujságolták a ott várakozó szülöknek miket is kérdeztek tőlük: pl.mit sportolsz, miért pont ebbe az iskolába jelentkeztél. Hátba vágtam az én gyermekemet és azt mondtam hallod nem 1 nagy történet ne izgulj! Igen ám de minket az 2.ajtóhoz hivtak a gyerek bement.Majd amikor kijött elmondta miket kérdeztek olyanokat amit ekkor még a 8.os tananyagban nem is tanultak. Persze nem vették fel. Aztán rájöttem az egyik ajtón mentek a csókosok a másikon pedig a hátszél nélküliek.Hát erről ennyit..............Később megtudtam nekem is inkább az igazgatót kellet volna felkeresnem és személyesen megbeszélni vele az iskolai alapitványbea mennyit kell befizetni ! Ennyit az esélyegyenlőségről hiába vagy te jó és okos aha nincs kapcsolatod, nincs pénzed neked annyi...............

6 éve ( 11:10 )
Érdekes módon a kerületi óvodába is felvették körzeten kívüli jómódú család gyerekét , annak ellenére , hogy területileg nem tartozott az óvoda körzetéhez. Emiatt viszont a körzeti gyerekek kiszorultak az óvodából. Egy elkeseredett szülő panaszt tett Önkormányzatnál ( leszarták , mert Önkormányzati képviselő az Óvodavezető). Egy hét múlva feljelentés ment a kerületi Ügyészséghez és annak nyomozó csoportjthoz. Rögtön felvették a gyereket !! Viszont 3 évig az Óvodavezető állandóan az óvodai Alapítvány támogatására próbálta a Szülőket rávenni.

6 éve ( 14:02 )
Detto.

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!