Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Dorog-Esztergom

Komárom-Esztergom  | Dátum: 2014.06.12  | Kategória: Fizettem 250 Ft
Közlekedés  | Helyközi közlekedés (kivéve vasút)

2014. jónius 12-én felszálltam Dorogon a Gyógyszerárugyár megállóban ***** egy Budapest felől érkező buszra. Kértem az autóbuszvezetőtől egy teljes áru jegyet Esztergomig a végállomásig. A sofőr 500 forintból visszaadott 250-et és nem adott nekem menetjegyet. Pár megálló múlva felszállt két ellenőr és kérték a jegyemet. Elmondtam, hogy kértem, de nem kaptam. Az egyik ellenőr előre ment, megkérdzte a sofőrt és visszajött azzal, hogy a buszvezető azt mondta, hogy olyan nincs, hogy ő nem adott jegyet. nem vállalta fel, hogy eltette a pénzem és hogy ő is hibás a dologban. Ezek után meg lettem büntetve. Kaptam egy 8000 forintos csekket a bírságról és egy 250 forintos csekket a jegy ára miatt. Az ellenőrök tanácsolták, hogy a végállomáson ezt beszéljem meg a buszsofőrrel. Előre mentem, de semmi haszna nem volt.
Ha kérek egy jegyet, a sofőr miért nem ad, miért kellene nekem ott kuncsorogni értre? Mit várnak? Hogy könyörögjek a jegyemért? A másik meg, hogy én kifizettem a 250 forintot, amennyibe Esztergomig kerülne a jegyem. Így összesen 8500 forintomba került az, hogy egy korrupt buszsofőr zsebre dolgozik.

Bejelentés dátuma: 2014.06.16.  |  7342 megtekintés  |  10 hozzászólás

Hozzászólások

6 éve ( 11:19 )
Miért nem tetted szóvá ezt már a buszsofőrnél, amikor fizettél? Ha meg ennek ellenére nem ad jegyet, ezt a lezajlott beszélgetést biztos hallotta egy-két utas, és ha jön az ellenőr ők ott vannak.

6 éve ( 11:45 )
Ez Magyarországon így szokás. Néhány évvel ezelött mentünk 2-en Bp.-röl Bécs felé vonattal. Az addigi útvonalon Németországon, Ausztrián, Magyarországon érvényes volt a jegyünk. A menetjegyeket 3 hónappal korábban Németországban vásároltuk. Visszafelé a magyar kalauz azt állította, hogy nem érvényes a jegyünk és 6.000 Ft.-ot kért a jegyért a magyar szakaszra. Kifizettük, de semmilyen jegyet nem kaptunk. Odafelé és visszafelé is a jegyeink Ausztriában és Németországban is érvényesnek számítottak. Sajnos sok lopós ember van Magyarországon. Ezt mindenhol tapasztaljuk, vásárlásnál, étteremben. Vajjon hány tanúval kellett volna a lopást bizonyítanunk, ha utána akartunk volna járni a dolognak ?

6 éve ( 13:56 )
Azóta elkérem mindig a jegyet. Néhány buszsofőr nem nézi jó szemmel, de tanultam a hibámból. A fent említett eset után panaszt tettem a Volánnál. A következőt írták válaszként: A rendelkezésre álló dokumentumok alapján a jegyváltás során mindketten – Ön és a gépkocsivezető is - hibát követtek el, így különös méltányosságból a pótdíj összegét 1300 Ft-ra módosítjuk. A szükséges munkáltatói intézkedést az autóbuszvezetővel szemben is megtesszük.

6 éve ( 13:31 )
Úgy tudom, az ellenőrzést végzők feladata az autóbuszon tartózkodók utazási okmányainak ellenőrzése. Amennyiben valamelyik utas nem tudja felmutatni érvényes menetjegyét vagy igazolni kedvezményre való jogosultságát az ellenőrzés során, az ellenőrök hatásköre nem terjed ki a hiányosság okának vizsgálatára. Ezek szerint, hiába lett volna tanúd a vonaton, nem érdekelte volna az ellenőröket. Ilyenkor talán az utólagos panasztétel az egyetlen módszer. És vagy elhiszik, hogy igazad van, vagy nem.

6 éve ( 15:00 )
Magyarországon ez automatikusan így megy. Ilyen a rendszer. Minden okosba van. Akinek nem tetszik, az menjen külföldre, vagy gyalogoljon., vagy maradjon a seggén. Akinek nincs pénze automatikusan az utóbbit kénytelen választani.

6 éve ( 12:07 )
En regen volanbuszoztam utoljara, de kernem kellett a jegyet, pedig amugy olcsobb lett volna. Amit csinalni lehet ilyenkor (legkozelebb - bar nem hiszem, hogy ilyen szituba keverednel), hogy a vegallomason vagy akar ott helyben (de mindenkepp az ellenorok elott) kersz egy kassza elszamolast. Ha tobb penz van benne, mint aminek lennie kene, akkor nyertel. De igazabol akkor is, ha barmilyen okbol nem stimmel az egyenleg.

6 éve ( 08:01 )
Velünk is ezt akarták csinálni mindig Pilisvörösvárról, de nem hagytam magam, mindig kértem a jegyet. Fel is jelentettem őket, heteking folyamatosan vizsgálták őket, aminek sok haszna sajna nem volt, mert egymást figyelmeztették folyton telefonon, hogy hol vannak az ellenőrök.

6 éve ( 22:08 )
Nem tudom, ilyen helyzetben mennyire lennék tökös, de hogy alaposan beszólnék a sofőrnek és talán az ellenőröknek is, az biztos. Én is jártam már így. Volt, hogy belementem a korrupcióba és jegy nélkül utaztam, de olyan is volt, hogy visszaadott jóval többet (arra számítva, hogy akkor nem kérek jegyet), de én csak tartottam a kezem és kértem a jegyet. Erre sértődötten kért még pénzt és adott jegyet. Én bekameráznék minden buszt a sofőrfülkében. Hirtelen nagyon megugrana a bevétel, az biztos. De a Volán cégek államiak, nem érdekük a hatékony működés.

6 éve ( 19:00 )
Javaslom, legkozelebb csak akkor kell odaadni a penzt, ha mar a jegykiado gep kijelzojen ott a fizetendo osszeg es a sofor mar nyomtatja a jegyet. Hozza kell szokni ehhez a modszerhez, utana mar "reflexbol" megy... Utasnak is, sofornek is. :) Miota igy csinalom, nalam mar egyszer sem probalkoztak. :) Vagy, azt kell mondani, hogy "elszamolasra" kell a jegy (esetleg lehet rola AFA-s szamlat is kerni).

6 éve ( 11:30 )
Már nem mai a történet. Tizenpár évvel ezelőtt az akkori párom a dunaföldvári gimnáziumba járt levelezőn és este az utolsó járattal járt haza Bölcskére. (Ez a járat addig a 6-os főközlekedési úton jött, onnan viszont letérve a főútról haladt tovább Paks felé.) Párom mesélte, hogy mindig ugyanaz a sofőr érkezik és konkrétan senkinek nem ad onnantól jegyet, aki csak a mellékút szakaszára kér, hanem csak egyszerűen elveszi az árát! Ez ment hónapokig, míg egy napon telefonált, hogy éppen ismerőst kutat, aki hazavinné, mert nem jött a járat és most ott áll harmincad magával meglőve. Másnap telefon a volánnak, hogy mi történt, mire közölték, hogy a járatot megszüntették, kihasználatlanság miatt... Minden nap háromnegyed és teli között volt a busz amúgy, de a saját zsebre dolgozó sofőr elintézte, hogy a központjukban másképp lássák.

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!