Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Az érzéstelenítésért fizetni kell

Budapest  | Dátum: 2014.09.03  | Kategória: Fizettem 65 000 Ft
Egészségügyi és szociális intézmények  | Kórházak, klinikák

Vastagbél tükrözésre van szüksége egy családtagomnak, akinek a kórházban közölték, hogy ez egy fájdalmas művelet, de a tb nem fizeti sem az altatást sem egyéb érzéstelenítést, ellenben ha a magánklinikán - ahol az orvos másogállásban dolgozik- ott altatásban elvégzik a vizsgálatot 65.000 Ft-ért, és ha szükséges egyéb kissebb beavatkozásokat is ezen felül plusz pénzért. Ha a tb nem fizeti az altatást, akkor a kórházban miért nem lehet az altatásért fizetni? És miért is fizetjük az eü. járulékot?

Bejelentés dátuma: 2014.09.03.  |  28433 megtekintés  |  9 hozzászólás

Hozzászólások

6 éve ( 15:11 )
Nem tudom ez melyik kórház, de ahol nekem csinálták, ott felírták az altató injekciót és nekem kellett kiváltani a patikában. Ennyibe került. Valamikor a rendszerváltás környékén pedig egy másik kórházban, ott a pénztárban kellett befizetnem 10.000.- Ft-ot az altatásért. Szerintem a kórházak legtöbbjében működik ez, nem hiszem, hogy érzéstelenítés és altatás nélkül csinálnák bárhol is szívesen az orvosok.

6 éve ( 16:31 )
Az orvos hazudott és lehúzott. A vizsgálat része az érzéstelenítés, amit a TB fizet.

6 éve ( 17:27 )
A vastagbél tükrözés ,egy fájdalmas, kellemetlen beavatkozás. Kötelezővé kéne tenni a mindenkori kormány tagjainak, hogy gondolkozzanak el rajta kel e az érzéstelenítés?

6 éve ( 20:05 )
Az én egyik családtagomnak is volt ilyen tükrözése. Emiatt nem kell felkapni a vizet, csak előtte érdemes tájékozódni. És igen, hidd el érdemes kiperkálni a 65 ropit, ha nem akarsz kínok kínja közt vergődni 30 percig.

6 éve ( 09:07 )
Pár hónapja az Uzsokiban volt egy tükrözésre menő szobatársam.Azt mondta az osztály orvosa,hogy csak helyi érzéstelenítésben csinálják.Amikor aznap bejött a vizsgálatot elvégző orvos,tőle is megkérdezte a szobatársa,nem lehetne altatásban?Azt mondta,hogy lehetett volna,de ma már késő,miért nem szólt neki előbb? Hát honnan tudja egy beteg,hogy kivel kell ez ügyben beszélni,ha csak aznap találkozik a vizsgálatot elvégző orvossal?

6 éve ( 10:57 )
Az ember a gatyáját fizeti a tb-re, az egészségbiztosításra meg minden szarra. Az a minimum, hogy érzéstelenítésben végeznek ilyen és hasonlóan fájdalmas vizsgálatot.

6 éve ( 08:07 )
Nekem volt tükrözésem egy budapesti kórházban, választhattam, hogy kérek-e érzéstelenítő injekciót, de nem kértem,mert nem akartam több nap koplalás után még megfigyelésre is bent maradni. Aki még nem esett át rajta: nem elviselhetetlen, voltak fájdalmas részek, de ha újra dönthetnék, se kérnék injekciót. Nem fizettem, de így is nagyon rendes volt az orvos a konzultáción és tükrözésen is.

6 éve ( 22:56 )
A tükrözéses beavatkozásoknál kötelező a helyi érzéstelenítés, a bódítás, valamint a belek mozgásának átmeneti csökkentése, ezeket nyilvánvalóan finanszírozza is a TB. Az orvoskolléga feltehetően nem mondott igazat ez ügyben. Más kérdés az altatás, ezt valóban nem csinálják rutinszerűen tükrözéskor (külön altatóorvost és eszközöket, gyógyszereket stb. igényelne), csak indokolt esetben. Egy orvos.

5 éve ( 19:45 )
Én az ***** utcában estem át a kellemetlen vizsgálaton, előre felajánlották: altatás, vagy bódítás + görcsoldás. Nem kértem altatásban. A vizsgálat előtt közölték: nem adnak előre semmilyen fájdalomcsillapítást, se semmit, majd menet közben, ha annyira nem tudom elviselni. A vizsgálat 1/3-ánál elromlott az endoszkóp, cső ki, várakozás kiterítve az asztalon. Kértem, de nem kaptam a továbbiakra se semmit. Amikor nagyon fájt, annyit mondott az asszisztens, hogy vigyázzak, nehogy már leessek az asztalról. Hozzá kell tenni, hogy inkább ez, mint fogorvos lidokain nélkül, és hogy a berendezés meghibásodásáig egy nagyon figyelmes asszisztens volt jelen, őt viszont elvezényelték a meghibásodás után.

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!