Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

A tökéletes jogsi

Budapest  | Dátum: 2012.06.15  | Kategória: Fizetni akartam
Oktatás, vizsgáztatás, kollégiumi ügyek  | Járművezetői vizsga

Sziasztok!

Két és fél éve történt, hogy eljutottam lassan (1,5 év alatt) a jogsi forgalmi vizsgájához. A KRESZ-en elhasaltam elsőre, de másodszorra sikerült, majd autósiskolát váltottam, mert a környékemen volt egy oktató, akit ismertem korábbról, nem személyesen.
Az oktató teljesen kedves, nyugodt volt, folyamatosan mesélt a helyekről, ahol vezettünk. Korrekt hozzáállása volt az egészhez, és nem is hozott fel semmilyen fizetnivalót. Az óradíj sem volt különösebben drága, bár út közben egyszer kis emelést kért, mert ugrott a benzin ára.
Jött a vizsga, és előre megmondta nekem, hogy nem enged vizsgázni, amíg ki nem derül, hogy azt a vizsgáztatót kapjuk, akivel ő szokott menni, mert az a barátja, és nem kötekedős alak.
Szerencsémre azt kaptuk, és minden rendben volt. Ők beszélgettek, jól elvoltak, míg én vezettem. Volt egy-két kisebb hiba, de nem foglalkozott a vizsgáztató vele, közölte, hogy gratulálok, 0 hibaponttal átment. Egyszerű és könnyű feladatokat kaptam, nevetségesen laza parkolási feladattal.
Mikor végeztünk, a vizsgabiztos kezett fogott velem és kedvesem elköszönt, míg az oktató hazavitt engem autóval (tudniillik, ott lakik tőlem pár háztömbre, és ezért mindig a házunk elé jött a gyakorlásoknál).
A két alak roppant korrekt volt, és nagyon rendes. Mind a ketten olyan 65 körüli bácsik voltak.

Így kellene mindenkinek! Természetesen, tudván, hogy szereti a páleszt, vittem neki egy erősebb körtéset, amit örömmel fogadott.

Azóta persze vezetek gyakran, és eddig nem volt nagy baj.

Bejelentés dátuma: 2015.01.08.  |  7554 megtekintés  |  3 hozzászólás

Hozzászólások

5 éve ( 13:50 )
Aki másfél év alatt tanul meg vezetni, talán jobb, ha sohasem vezet!

5 éve ( 15:01 )
A kimaradásnak lehet több oka is, pl. bezárják az oktatói központot és macera a másik iskolába való átiratkozás, vagy elfogy a pénz útközben. Biztos nem engednek senkit át, ha hiányos a tudása. Szerintem meg lehet tanulni valamit úgy, hogy elég a gyakorlás és minden rendben legyen. Mint olvasható, gyakori vezetés után kb 2 évig se történt semmi, szóval jók a kilátások. Minden csak gyakorlat kérdése (megfelelő tudás mellett).

5 éve ( 15:41 )
(Nem a posztoló vagyok) Vezetni egy óra után tudtam az más kérdés hogy egy éve tökölök a jogsival.

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!