Te ma kinek fizettél?
Kövesd a korrupció piaci árának alakulását!

Ráfizetés nélkül

Budapest  | Dátum: 2014.05.14  | Kategória: Fizetni akartam
Oktatás, vizsgáztatás, kollégiumi ügyek  | Járművezetői vizsga

Sziasztok,

A napokban lett meg a járművezetői forgalmi vizsgám, azért írom le gyorsan a tapasztalataimat, mert van (nekem is volt) egy olyan általános vélekedésem, hogy csúszópénz nékül szinte lehetetlen átmenni.

Nos, az én esetemben sikerült és nem hinném, hogy az átlagosnál nagyobb tehetséggel rendelkezem a vezetés terén.

Kb a 25. vezetői óra után rákérdeztem az oktatómnál, hogy mire készüljek majd a vizsgán, kell e 'biztosíték'. Ő egyértelműen kijelentette, hogy a személyi igazolványomon és a tudásomon kívül mást nem kell hozzak. Így nem is vittem, bár kételkedtem benne, hogy így is sikerülhet első nekifutásra.

Azonban a vizsgán szinte minden simán ment, a vizsgabiztos teljesen kultúráltan viselkedett, nem éreztem egy pillanatig sem, hogy meg akarna szivatni. 2 apróbb hibám volt, így 50 perc után amikor visszaértünk, annyit mondott, hogy "gratulál, legyek óvatos és ne siessek sehova".

Bejelentés dátuma: 2014.05.14.  |  6236 megtekintés  |  4 hozzászólás

Hozzászólások

6 éve ( 13:22 )
A korrupciót felszámolni csak szerves társadalmi fejlődéssel lehet, áljogvédői aktivitással nem. Utóbbi csak arra jó, hogy - mint az itt olvasott történetben - azoknak is a kenőpénzen járjon az eszük, akik talpig becsületesek, és egyébként sem lennének "rászorulva". Ha bűncselekményről vesz tudomást valaki, tegyen feljelentést, de egyénként ne rugózzon a témán!

5 éve ( 12:35 )
Egyet értek a hozzászólóval annyiban, hogy ha burkoltan ajánlgatja az ember a csúszópénzt, hiába nem tetszik neki, akkor tett érte, hogy a rendszer tovább éljen. Gyakorlatilag arra motiváltad az oktatódat hogy fogadja el a kenőpénzt. SHAME ON YOU :) Én is nemrég tettem le a jogsit, és a közvetlen környezetemet kérdezgettem a helyes stratégiáról, és arra jutottunk, hgoy még csak utalni sem szabad rá soha, fel sem szabad hozni a témát, hanem a világosan lefektetett kritériumokat és szabályokat kell ismerni, kérdezni azoktól, akik érintettek. szvsz Így nem megy az elébe senki a korrupciónak...

5 éve ( 19:16 )
Fel sem merült a téma, ahhoz elég jól kiismertem az oktatómat, lelkiismeretes volt és tetőtől talpig becsületes. Ha nem érezte volna, hogy át tudok menni, nem küldött volna vizsgázni. Elsőre sikerült, pedig sötétedés után vizsgáztam, a piros lámpánál elém vágott egy kedves sietős sofőr, a parkoló mellett pedig felbontották a járdát, úgyhogy volt nehezítés bőven. Ha az oktató korrupt, akkor váltani kell, hiszen az lenne a cél, hogy megtanuljunk vezetni, nem az, hogy papírunk legyen róla. Szerintem...

5 éve ( 21:25 )
Számít az oktató. Nekem a rutin előtt konkrétan felajánlotta a kenőpénz lehetőségét, de mondtam, hogy a tudásom alapján szeretnék átmenni, mert később nem szeretnék balesetet okozni. A rutin sikerült elsőre, pedig voltak dolgok, amiket direkt rosszul tanított, kínlódtam is vele, amíg nem láttam, hogy mások más oktatóval hogyan csinálják. Onnantól kezdve én is úgy csináltam a feladatot (tolatva parkolóba beállás volt), és sikerült is a vizsgán. A forgalmi vizsgánál ismét megkörnyékezett az oktató kenőpénz ügyben, de már burkoltabban, mert a rutinnál korábban visszautasítottam a lehetőséget. Ezen a vizsgán 10 perc után megvágtak. Mai napig úgy gondolom, hogy direkt úgy mondta, hogy mit csináljak, hogy hibát kövessek el. Ezután oktatót váltottam, mert már az órák alatt sem tetszett az első oktató, állandóan beszólt, mintha direkt az önbizalmamat akarná letörni. Az új oktatóval vettem plusz órákat, mert más volt a környék és jóval nagyobb az autó, így hozzá kellett szoknom. Ezen kívül megtanított olyan finomságokat, amit az első oktató nem, pedig azért is fizettem. A második próbálkozásra simán átmentem a forgalmi vizsgán kenőpénz nélkül új oktatóval és új kocsival.

Új hozzászólás

Image CAPTCHA
Gépeld be a képen látható karaktereket!